maandag 3 december 2012

Zwarte Piet bij ons op school

Vorige week dinsdag kwam de directeur met een grote omslag. Sierlijke letters vertelden ons dat de brief van de Sint kwam. 
Sinterklaas zit met een heel groot probleem! Hij heeft een piet waarmee hij niet kan aanvangen: hij is zeeziek, bang van dieren, bang in het donker, hij bibbert van de kou en heeft daarbij ook nog eens hoogtevrees!
De sint heeft in deze drukke tijden helemaal geen tijd om zich bezig te houden met de piet en vraagt de hulp van de kinderen van de Kiem!
Zouden wij deze Piet kunnen helpen? We zullen in elk geval heel goed ons best doen.
De Kiemklas wil de piet afhelpen van zijn zeeziekte. We moesten allemaal een drankje klaarmaken aan de hand van een stappenplan. Voor onze klas was dat chocomelk! De Piet moest de drankjes uitdrinken en de hele nacht schommelen op de wip. Daarna zou hij van zijn zeeziekte verlost zijn!
De kindjes van het eerste leerjaar hebben de Piet geholpen met de dieren. Er was een bord vol goede tips en goede raad en de Piet moest ook ons dierenhokje op school schoonmaken. Hij heeft dit heel goed gedaan! En weet je ... nu durft de Piet samen met bakpiet al koekenpaardjes bakken, goed he!
Daarna waren wij aan de beurt! Wij moesten de piet afhelpen van zijn angst voor het donker! Hoe zouden we dat gaan doen? We luisterden met de kls naar het liedje 'Als je bang bent in het donker moet je fluiten' een goede tip toch? We installeerden een donker huisje met een knus bedje. Daar moest onze piet dit weekend blijven slapen. Hij kreeg een fluitje en een piepklein lichtje. En inderdaad onze piet heeft komen logeren maar ons lichtje en fluit zijn verdwenen. De piet zal die vast en zeker gebruiken op het dak!
De Piet was heel blij en liet een zak letterkoekjes achter voor ons! Mmmm lekker!
Vandaag schiet het tweede leerjaar in actie: zij zullen de bibberpiet warm aankleden . Ik ben benieuwd!