dinsdag 17 september 2013

Taaa tiiii daar is de brandweer !

16 tot 20 september 2013

Deze week zijn we meteen begonnen met een groot feest. Een eerste vriendje is jarig dit schooljaar: Joke! Joke bracht een goed gevulde verjaardagskoffer mee, we luisterden naar het geboorteverhaal van Joke, we dansten, keken en luisterden naar een muzikale taart op ons prowise bord, we zongen, smulden van een traktatie, Joke werd als prinses geschminkt en ze mocht een cadeautje knippen van ons wiel! Wat een FEEST!
En ja hoor elke kleuter staat dit schooljaar hetzelfde feestje te wachten!
Maandag zijn we ook begonnen met ons nieuwe thema: de BRANDWEER. De kls genieten er met volle teugen van!
Maandag hebben we het materiaal waargenomen die de kls zelf hebben meegebracht voor in onze themahoek. Het is echt leuk om te ontdekken wat iedereen meegebracht heeft, de juiste naam te zoeken van het ding ... en natuurlijk ermee te kunnen spelen!
Tijdens de godsdienstmomenten deze week staan we stil bij: gevaar, wat is dat eigenlijk? wanneer komt de brandweer helpen?, kan is zelf ook helpen?
Ook enkele denkwerkjes komen aan bod:
- tellen tot 3 , brandweermannen tellen
- ik kan ook redder zijn, associaties maken
We luisteren ook naar een doeverhaal: telkens de kls BRAND horen in het verhaal moeten ze rechtstaan ... benieuwd of dat zal lukken
We knutselen de volgende twee weken ook een brandweerwagen in elkaar. Deze week gaan we onze doos rood schilderen en de wielen plakken.
De brandweer van Ruddervoorde heeft ook voor elke kl een tekening bezorgd om in te kleuren. De tekeningen zullen jullie kunnen bewonderen tijdens het kermisweekend.
We spelen ook een spelletje met een branweerwagen: waar komt het geluid vandaan?
Onze schrijfmotoriek oefenen we door het water te tekenen dat uit de brandweerspuit komt.
We leren ook een liedje over de brandweer. Benieuwd? Kijk een onder de knop 'liedjes' daar kan je het terugvinden.
In de computerklas gaan we opnieuw aan de slag met Boohbah, groep 1 mag weer mee met mij en groep 2 gaat puzzelen bij juf Joke.
Vrijdag doen we met de hele school weer mee aan de strapdag. 
We doen allemaal ons best om die dag zo milieuvriendelijk naar school te komen. Een foldertje vind je deze week terug in het heen en weer schriftje van uw kleuter.
Je ziet we gaan ons niet vervelen deze week in de klas.
Taaa tuuut, tot volgende week!
Juf Katrien