maandag 14 oktober 2013

Griezelleuke pompoenen

14 tot 18 oktober 2013Deze week kleurt onze klas oranje! We gaan de komende dagen vanalles te weten komen over de pompoenen!
Onze winkel staat terug in onze klas en de kls kunnen er groenten en fruit komen kopen.
We begonnen onze week op een heel prettige manier: met een feestje. Yelle viert vandaag zijn vierde verjaardag. Een dikke proficiat voor Yelle!
Het was ook de bedoeling om vandaag onze schoolmoestuin te gaan waarnemen maar door het slechte weer vandaag heb ik de activiteit naar morgen doorgeschoven. Duimen voor mooi weer! We gaan dan meteen ook een pomoen afsnijden en meenemen naar de klas.
We zouden in de tuin ook op zoek gaan naar kriebeldiertjes ... en daarna het werkblaadje van de pompoenen met hun schaduw maken. De kls moeten zoeken welke schaduw (van welk dier) er achter de pompoen verstopt zit. We hebben dit toch al gedaan vandaag, ter voorbereiding dan om op zoek te gaan naar de echte diertjes morgen!
Tijdens de godsdienstmomenten hebben we deze week aandacht voor ons SEO Thema: omgaan met ruzie. Via enkele speelse activiteiten proberen we dit onderwerp bespreekbaar te maken.
Dinsdag bekijken we de groei van onze pompoen van dichtbij. Van zaadje tot de grote oranje vrucht. Na de waarneming mogen de kls zelf aan de slag met een viertal prentjes. Ze moeten ze in de juiste volgorde kunnen kleven.
We maken ook een eigen pompoenlichtje in brooddeeg.
Woensdag gaan we rond de gevoelens wat aan de slag. Vooral 'bang zijn' zal ter sprake komen in het kringmoment. We gaan ook een blij/bang pompoentje knustelen.
Donderdag gaan we vertellen bij een kijkboek. De kls moeten goed luisteren naar een verhaaltje bij een prent en dan de opdrachtjes uitvoeren die bij de prent horen.
We gaan vandaag ook onze pompoenlichtje schilderen en versieren. Ik breng ook een pompoenlied aan en de kls mogen verschillen zoeken tussen 2 heksen.
In de namiddag beginnen we met de Vulkaan op de schrijfborden te tekenen tijdens de schrijfdans, dit met de helft van de klasgroep, de anderen komen volgende week aan de beurt.
De kls mogen ook krullen tekenen bij de pompoenen, als oefening voor de schrijfmotoriek.
Vrijdag gaan we de benens strekken tijdens het dansen op verschillende soorten muziek. We gaan ook naar de computerklas ( kleuren van online tekeningen en appels vangen in een mand)
In de hoekenwerking gaan we vooral het aanbod van deze week verder afwerken
Zo dat wordt weeral een heel drukke week, maar wel heel plezant!
Tot volgende week!
Griezelige groeten! Juf Katrien en kapoenen ... :-)