dinsdag 29 oktober 2013

Recept pompoensoep

Vrijdag hebben we soep klaargemaakt in de klas.
Voor wie het thuis ook eens wil proberen volgt hier het recept:

Ingrediƫnten

- 1 kg pompoenvlees
- 1 grote ui
- 6 wortelen
- P en Z
- tijm
- mespunt nootmuskaat
- wat vetstof
- 3 l water met 6 bouillonblokjes  (liefst kippenbouillion)

Werkwijze:
- het pompoenvlees in blokjes snijden, de ui snipperen en de wortelen in schijfjes snijden.
- boter smelten en uit toevoegen en laten stoven
- Daarna de wortelen ook mee laten stoven en tenslotte de pompoenblokjes toevoegen.
- Water met de bouillonblokjes toevoegen en aan de kook brengen
- 20 min goed laten doorkoken ( tot de wortelen mooi zacht zijn)
- de soep goed mixen
- tijm, nootmuskaat en P en Z toevoegen.

SMAKELIJK!