maandag 7 oktober 2013

Sneeuwwitje, week 2

07 tot 11 oktober 2013

We gaan deze week nog wat veder met ons thema sneeuwwitje.
De kls vinden het heel leuk om zich te verkleden, met de poppen te spelen ( met dank aan de mama's om de poppen mee te geven naar de klas!), in de bouwhoek zijn de kls een kabouterhuis aan het bouwen, ... kortom het thema leeft in elk hoekje van onze klas! Leuk!!
Maandag leren we onze handen wassen in de klas, net zoals Sneeuwwitje dat geleerd heeft aan de dwergen. Na het in de praktijk gedaan te hebben mogen de kls de logische volgorde zoeken aan de hand van foto's.
We werken in de hoekjes ons kabouterhuis af. In de namiddag is er kiemmoment.
Tijdens de godsdienstmomenten werken we verder rond het sprookje van Vrouw Holle, we maken ook kennis met het bijbelverhaal van de 'Barmhartige Samaritaan'.
Dinsdag beginnen we heel leuk: Zeepbellen blazen, wie doet dat nu niet graag? Daarna gaan we aan de slag met zeepbellen: een memory spelen met zeepbellen, schuimpapier maken, grote en kleine zeepbellen kleuren, ... Een dag vol zeep dus!
Woensdag spelen we leuke taalspelletjes met elementen uit het verhaal en met de kabouters. We gaan ook een kabouter knutstelen voor bij het kabouterhuis.
We gaan ook naar de living om een tikspel te spelen met de kabouters.
Donderdag spelen we met aantallen. We dekken de tafel voor de zeven dwergen, maar we missen blijkbaar een paar stukken, wie kan verder aanvullen?
We knutselen ook een giftige appel ... GEVAARLIJK!
Tijdens de schrijfdans oefenen we verder de vulkaan: grofmotorisch op muziek.
Vrijdag doen we spelletjes met spiegels en gaan we natuurlijk ook naar de computerklas. In de namiddag doen we ook een waarneming van appels en gaan we natuurlijk ook proeven. Hopelijk valt niemand in een diepe slaap :-)

Tot de volgende keer!