maandag 18 november 2013

Oma en opa op bezoek

18 tot 22 november 2013


We begonnen deze week meteen met een feest in de klas. Aran vierde vandaag zijn vierde verjaardag. De kls kregen vandaag ook een leuke tekening van oma en opa om in te kleuren.We gebruiken deze keer wasco om te kleuren.
In de namiddag repeteren we nog eens voor het grootoudersfeest om de laatste puntjes op de 'i' te zetten.
We sloten de dag af met een dansversje en een verhaaltje.
Tijdens de godsdienstmomenten blijven oma en opa centraal staan. Ons hele themabord hangt ondertussen vol met de foto's van oma en opa. De kls genieten ervan om over oma en opa te kunnen vertellen.
We doen op dinsdag enkele spelletjes met spiegelbeelden. Daarna mogen de kls het spiegelbeeld van oma en opa kleuren ( nakleuren van een voorbeeld)
In de namiddag is er generale repetitie voor het grootouderdersfeest. Vandaag sluiten we af met een spelletje: onzinprenten ( wat kan er niet op deze prent) en natuurlijk opnieuw een verhaaltje.
Woensdag doen we een invulverhaal. Aan de hand van de prenten moeten de kls het verhaal kunnen aanvullen. Daarna gaan we 5 verschillen zoeken op een prent: oma en opa springen in de touw. We sluiten de dag af met een gezelschapsspelletje: met de bus naar oma.
Donderdag spelen we met kleuren en gaan we schatten en meten. De kls moeten daarna de taart met kaarsjes bij de juiste persoon kunnen associƫren.
En in de namiddag ... het langverwachte spektakel voor de grootouders. ' De kleurendief' Ik hoop dat de ouders er zullen genieten!
Op vrijdag doen we nog een oefening rond logisch rangschikken van oud naar jong of omgekeerd. We gaan ook naar de computerklas.
Zo dat wordt een spannende week!
En volgende week ... we tellen af naar de verjaardag van Sinterklaas!
Groetjes!