maandag 16 december 2013

Kerst met gaatjes, week 2

16 tot 20 december 2013

De laatste week voor de vakantie ... We kijken er met z'n allen naar uit maar ik de klas heerst er een heel gezellige kerstsfeer. Regelmatig klinkt er kerstmuziek door de klas terwijl de kls aan het spelen en het werken zijn in de hoekjes, de lichtjes maken het ook gezellig, de kls hebben ook een prachtige kerstboom versierd ... Kortom er hangt een gezellig kerstsfeertje in de klas!
We vliegen er deze week nog een goed in: de kls zijn bezig met het knutstelen van hun nieuwjaarsbriefje. Ze zijn er heel druk aan het werken, het zijn echte pareltjes!
Ze hebben ook allemaal hun eigen kerstboom gemaakt. Deze week maken we een potje voor rond de boom, een ster voor op de top en de kls maken ook hun eigen slinger. Niet zo makkelijk maar het zijn echte doorzetters in de tweede klas !
De kls knutselen ook allemaal zelf hun cadeaupapier om hun brief in te verstoppen.

Wat staat er nog allemaal op het programma
- tijdens de godsdienstmomenten komt natuurlijk het kerstverhaal aan bod. Stapje per stapje breng ik het verhaal aan en zo groeit telkens ook het tafereel in de kerststal.
- we doen een teloefening: EVENVEEL gaan we oefenen
- we spelen pictionary op het prowisebord. De kls moeten figuren uit het kerstverhaal kunnen raden ...
- ik speel ook poppenkast met de poppetjes uit de kerststal
- we spelen ook tangram met kesrtfiguren, niet zo makkelijk hoor!
- we knustelen ook nog eens ster en werken ons kerstlampje af.

Vrijdagvoormiddag gaan we naar de computerklas en daarna is er een kerstfeestje in onze klas, gezellig bij de kerstboom ...
In de namiddag is er kiemmoment.

Ik wens jullie allemaal heel fijne kerstdagen, een goed begin van 2014 en tot in Januari!
Geniet van de vakantie!

Juf Katrien