maandag 9 december 2013

Kerst met gaatjes

09 tot 13 december 2013

Jammer maar vorige week moest ik noodgedwongen enkele dagen rust nemen van de dokter. Zo heb ik het leukste feest van dit jaar gemist !!! De kls hebben er alvast van genoten en hebben mij vandaag in geuren en kleuren verteld over hun avonturen met de Sint op school.
Check zeker nog eens de foto's van ons sint thema om mee te genieten met uw kapoen.Deze week beginnen met het gezelligste thema van het jaar: KERSTMIS
Toen de kls deze morgen binnen kwamen werden ze meteen ondergedompeld in de kerssfeer. Er stonden kerstbomen in de klas, er fonkelden lichtjes, ...  Het riep meteen verhalen op bij de kls. Ze begonnen meteen te vertellen over de kerstbomen bij hen thuis. Een leuke opener van het thema!
Daarna vertelde ik een verhaal: een heel bijzonder bezoek. Sinterklaas moet de hulp inroepen van de kerstman ...
We gingen daarna meteen aan de slag. De kls gaan deze week hun eigen kerstboom knutselen, ze knutstelen ook hun eigen wenskaart.
We leren ook een liedje over kerst: Ding dong en ons nieuwjaarsbriefje staat donderdag op het programma.
In de namiddag hebben we samen met de kls de kerstboom versierd in onze klas. Kijk zeker eens naar de foto's. Het is een kleurrijk exemplaar geworden boordevol slingers.
Met de overschot van het materiaal hebben we een kerstwinkel gemaakt in de klas. De kls kunnen zo in het huisje hun eigen boom versieren.
Dinsdag komt meneer pastoor Mathieu naar onze school om het kerstverhaal te komen vertellen aan al onze kls. We mogen bij de grote kerststal in de gang plaatsnemen. Dat zal leuk worden!
We hebben ook enkele werkjes op het programma staan deze week
- chronologisch rangschikken: van boom tot kerstboom
- taalspelletjes: sorteren, verschillen zoeken, associeren
- zelf vormen tekenen voor een sfeerlichtje
- kerstslingers naaien ( schrijfmotoriek oefenen)
- begrippen meeste en minste inoefenen
In de kring spelen we ook enkele taalspelletjes, oefenen we kerstwoordjes ( sorteren op basis van gehoor/klanken), we spelen met spullen die al dan niet licht geven
Tijdens de godsdienstmomenten staan we stil bij LICHT: letterlijk en figuurlijk licht geven, de adventskrans, de boodschap aan Maria, Maria bezoekt Elisabeth
Zo het wordt een heel drukke maak supergezellige week!
Kerstgroetjes! Juf Katrien