maandag 13 januari 2014

De 5 zintuigen week 2

13 tot 17 januari 2014

Deze week gaan we verder met de zintuigen. 

We starten met dag 2 van KIJKEN. We werken verder aan ons knutselwerkje.
Daarnaast heb ik ook enkele werkjes uit DOKADI: de blokkenstoof( blokken herkennen) en verstopt ( kleuren naar legende) en micro - macro (details herkennen en associëren)
In de kring spelen we spelletjes rond kijken ( 2 kls wisselen van plaats in de kring, vind je wie?) en enkele spelletjes met spiegelbeelden.
We hebben ook de werkjes van het contractwerk nagekeken. Al 5 kls hebben een sticker verdiend! Een hele dikke proficiat. Dat was meteen het signaal voor enkele kls om ook aan de slag te gaan. Ik ben benieuwd hoeveel stickers ik op het einde van week zal kunnen uitdelen ... :-)
Dinsdag staan we stil bij onze neus.
We knutselen een geurbeertje met pot  - pourie. Ook een roodborstje met geuren zullen de kls knutselen. We doen ook enkele proeven met geurpotje: Lekkere en slechte geuren detecteren.
Er staan ook enkele auditieve spelletjes op het programma rond het thema 'dat ben ik'. Via een videofragment komen we te weten dat honden veel beter kunnen ruiken dan mensen.
En het laatste zintuig is SMAAK. We gaan zuur, zoet, zout en bitter leren kennen. Daarbij horen ook enkele werkblaadjes uit DOKADI waarbij we de smaken gaan sorteren. Op vrijdag gaan we ook een gerechtje klaarmaken in de klas en natuurlijk ook proeven.
Tijdens de godsdienstmomenten staan we deze week stil bij ons SEO thema. Aardig doen. We kunnen in de klas groene bollen verdienen als we aardig zijn voor elkaar maar we hebben ook rode bollen ... Ik hoop dat we een lange slinger met groene bollen zullen verzamelen!
Tot de volgende keer!