dinsdag 18 februari 2014

Carnaval: INDIANEN

17 tot 21 februari 2014

We zijn deze week meteen gestart met feest in de klas. De kls hadden enkele leuke verrassingen bij voor mij! Echt leuk !! We hebben ze meteen een mooi plekje aan ons bord gegeven!!
We hebben gedanst, gezongen, een glaasje champagne gedronken en een koekje gegeten. Het was echt een hele fijne dag in de klas.


Tussen al het feesten hebben we ook de start gegeven van ons nieuwe thema INDIANEN.

In onze klas is er nu een indianenhoek. Verkleedkledij, pluimentooi, een tipi ... De kls brachten ook heel leuk materiaal mee om onze hoek verder aan te vullen. Bedankt daarvoor !
In de bouwhoek zijn er buizen te vinden. De kls mogen met de regenbuizen aan de slag om knikkerbanen te maken. Super vinden ze dat !! Kijk zeker eens bij de foto's om de prachtige constructies te bewonderen !!
Ik bracht vandaag een nieuw contractwerk aan. De kls moeten deze keer een indiaan helpen om tot bij zijn tipi te geraken, kiezen ze de juiste weg?
Ik bracht ook woordkaarten mee rond indianen. We kls leerden heel wat nieuwe woorden kennen; wigwam, speer, tooi, tipi ... Niet gemakkelijk hoor!
Dinsdag vlogen we er dan meteen in. De kls mochten hun t shirt zelf omtoveren tot indianenkledij. We hebben wat kledij waargenomen en daarna mochten de kls tot bij de juf komen om hun eigen kledij te ontwerpen. De juf helpt wat bij het tekenen en de kls mogen dan schilderen. Er zitten echt enkele hele mooie exemplaren bij.
We hebben ook een teloefening (tot 5) gedaan met pluimen en parels. De kls moesten dan de indianentooi inkleuren volgens de code.
Er was ook een sorteeroefening; wat hoort er bij de cowboy en wat hoort er bij een indiaan?
Op woensdag nemen met onze woordkaarten er nog eens bij en gaan we er enkele taalspelletjes mee spelen.
Ik breng ook de begrippen verst en dichtst aan.
De kls kunnen dit dan oefenen in een werkje
We doen voor de middag nog enkele indianenspelletjes.
Op donderdag spelen we een spel rond carvaval. De kls maken kennis met telkens nieuwe figuren en moeten met de figuren een verhaaltje verzinnen.
We hebben eerder deze week al onze kledij ontwerpen en vandaag gaan we van start om ook een indianentooi te maken.
In de schrijfdans starten we ook met een nieuw thema: de trein. We gaan naar de living om de bewegingen te oefenen op muziek.
Op vrijdag brengen we een bezoekje aan de computerklas  en werken we verder aan het aanbod van deze week.