dinsdag 25 februari 2014

Indianen week 2

24 tot 28 februari 2014

Het thema van de indianen leeft echt in de klas. Overal duiken er indianen op in de klas. De kls zijn heel enthousiast om vanalles te weten te komen over de indianen. We kijken in boeken, zoeken filmpjes op beeldbank, ...
Wat staat er deze week nog allemaal op het programma:


We starten maandag met een pp te bekijken van totempalen. Daarna mogen de kls aan de slag om zelf hun totempaal te maken. We werken met een techniek van wasco in combinatie van ecoline.
We zoeken ook letters die verstopt zijn in een totempaal.
We werken ook verder onze indianentooi af.
Op dinsdag mogen de kls zelf een legende kleuren en aan de hand van hun eigen code een tipi inkleuren.
We maken ook een indianenketting. De kls mogen die zelf ontwerpen. Ze krijgen parels, rietjes, deegwaren , ... er zitten echt pareltjes bij !
Op woensdag kijken we naar een filmpje over hoe de indianen een tipi opzetten. Daarna mogen de kls zelf aan de slag om hun eigen tipi te maken ...
We sluiten de dag af met enkele indianenspelletjes.
Donderdag gaan we eens op zoek naar een eigen indianennaam. Ik ben benieuwd wat de kls zullen bedenken voor zichzelf. We werken vandaag natuurlijk ook verder aan de tipi.
In de namiddag oefenen we nog eens de bewegingen bij de schrijfdans thema trein. Daarna mogen de kls nog eens zelf met het potlood aan de slag. Ze mogen de pijlen tekenen bij de indiaan die met de boog aan het schieten is.
Vrijdag staat dan helemaal in het teken van CARNAVAL. De kls hebben twee weken geknutseld aan hun indianenoutfit, vrijdag mogen ze hem showen! Nog enkele streepjes schmink en we zijn klaar voor het feest!
Ik hoop dat er enkelen van jullie zich vrij zullen kunnen maken om naar de stoet te komen kijken.
Het zal echt een leuk spektakel worden.

Ik wil jullie dan nog allemaal een heel fijne vakantie toewensen! 
Tot binnen een weekje, ...met de lentekriebels in de buik :-)