maandag 24 maart 2014

Lente week 2

17 maart tot 21 maart 2014

Sorry dat dit berichtje er pas op staat nadat het thema voorbij is. Het was vorige week een drukke week voor mij maar hopelijk heeft jullie kapoentje het een en ander verteld en zo niet dan kan je het nu inhalen :-)

Maandag zijn we begonnen met een waarneming van de bloemen in de klas en op de speelplaats. We hebben ook elke dag gekeken hoe het onze tuinkers gaat en ook hoe het met de bonen gaat.
Daarna hebben we een logische reeks gemaakt van zaadje tot bloem.
We zongen verder ons liedje van 'Lente in het bos'. In de namiddag komt juf Joke opnieuw helpen in de klas.
Dinsdag heb ik de kls geleerd om bloemen te kopen in de winkel en daarvoor ook te leren betalen. Daarna hebben we een werkje gemaakt rond het begrip 'meeste'. De kls moesten de tuin kleuren met de meeste bloemen.
In de namiddag was er een tweede beurtje van het klasdoorbrekend werken met de derde kk. De kls vinden het heel fijn om even bij juf Petra te kunnen spelen en even te proeven van het derde kleuter. De kapoenen van het derde kleuter vinden het even fijn om nog een terug te keren naar mijn klas.
Een geslaagde samenwerking dus!
Daarna mochten de kls even genieten met juf Anneleen van een gezellige video.
Op woensdag oefenden we tegenstellingen en rijmoefeningen rond de lente. In het hoekenwerk werkten we verder aan onze lentetuin en onze grasmannetjes.

De kls mochten ook nog eens hun kennis van de letters oefenen door het juiste woord te gaan zoeken in de rij en enkele kls kregen ook een extra uitdaging: teken meer of minder bloemen, niet zo makkelijk hoor!
Op donderdag hebben we verder gewerkt aan onze knustelwerken en  alles afgewerkt. In de namiddag hebben we genoten van het lentezonnetje.
Vrijdag zijn we er dan op uit geweest: naar Rollebolle! Ik zal er niet veel over vertellen, kijk naar de foto's, ze spreken voor zichzelf!

Groetjes !!