dinsdag 11 maart 2014

Lente

10 tot 14 maart 2014

Een weekje rust met stralend weer heeft ongelooflijk deugd gedaan. We zien het weer volledig zitten om er samen in te vliegen.
De lente is in het land en dat zullen we ook merken in onze klas.
Onze winkel is omgetoverd tot een bloemenwinkel, er zijn boekjes over lente in de klas, de lente spelletjes staan op de tafel, ... We zijn er klaar voor!
Er ligt ook een nieuw contractwerk klaar.
Wat heb ik allemaal in petto voor deze week:
Eerst en vooral vieren we feest in onze klas. Een dagje later dan gepland want ons feestkonijn was ziek op zijn feestje ! We wensen Staf een hele dikke proficiat met zijn vijfde verjaardag!
Tijdens de godsdienstmomenten staan we stil bij de parabel van de zaaier.
We doen ook een telfoefening. De bloemen uit onze winkel gaan we tellen en de kls moeten ervoor zorgen dat er in elk vaasje EVENVEEL bloemen zitten. We oefenen dus het begrip evenveel. De kls krijgen ook een werkblaadje waarbij ze de hemelbeestjes moeten zoeken met evenveel stippen.
Er zijn ook woordkaartjes rond de lente in de klas. De kls moeten de woordjes klappen ( lettergrepen klappen), na dat oefenen krijgen de kls opnieuw een blaadje om dit te oefenen.
Bij juf Joke mogen de kls een kindje tekenen om in hun groeimapje te stoppen. We sluiten de dag af met een reactieverhaal. De kls moetenr reageren telkens ze het woordje 'bloem' horen.
Donderdag gaan we bonenzaadjes waarnemen en daarna ook laten kiemen in een bokaal. Dit proces zullen we elke dag waarnemen.
De kls krijgen ook een werkje waarbij ze de prenten logisch gaan moeten rangschikken. In de namiddag gaan de kls ' de trein' oefenen op de schrijfborden tijdens de schrijfdans. Daarna oefenen ze verder de schrijfmotoriek door bloemblaadjes te tekenen.
Op vrijdag gaan we lentespelletjes doen op de computer terwijl er enkele kls mogen puzzelen bij juf Joke.
In de namiddag breng ik nog een nieuw gezelschapsspel aan rond de lente.
Aan de knusteltafel werken we aan een lentetafereel. Deze week werken de kls aan een hemelbeestje een bij en een vlinder
Tot de volgende keer,
Juf Katrien