zondag 21 december 2014

Kerst II

Dinsdag gingen we verder met het gezellige thema kerstmis. We hadden wel één leerling meer in de klas, want Miel was er ook. Miel zat vorig jaar bij jullie kapoen in de klas. Wat waren de vriendjes en Miel in de wolken. We hadden een waarneming over kaarsen en bekeken eens de letterlijke als figuurlijke betekenis van licht en donker. Na de turnles konden we in actie schieten. We maakten een theelichtpotje met raampapier. Deze moesten ze in kleine stukjes scheuren en opkleven. Ook leerden wij een Nieuwjaarsversje (Het is feest!) en maakten we daarbij een gepast knutselwerkje, namelijk een vuurpijl. De kleuters mochten een keukenrol beschilderen en nadien een patroon van sterren opkleven. Het bovenste is gemaakt met de knikkertechniek, zoals ook de achtergrond van ons versje gemaakt is. Juf werkte alles af door er confetti in te doen en slingers aan te bevestigen.

Woensdag deden we nog in de kring spelletjes rond aantallen. We werkten onze werkjes ook nog verder af.

Donderdag was het een drukke dag, we vierden de verjaardag van Alyssa in de voormiddag en in de namiddag was het Kiemmoment. Een spannend moment voor een aantal kleuters uit mijn klasje en een paar kleuters uit het 3de kleuter. Zij mochten hun toneeltje voordragen aan heel de school in de turnzaal. Juf Elie vertelde het Kerstverhaal, de kleuters beeldden alles uit. Wat hebben ze dit goed gedaan. Zie foto’s in de blog onder een aparte map ‘Toneel Kerstverhaal’.

Vrijdagochtend kon het 2de groepje mee met mij om op de computer een kerstspel te gaan spelen, de andere kleuters bleven bij juf Elie om te puzzelen. In de namiddag maakten we alles klaar voor ons kerstfeestje in klas. We maakten warme chocomelk en mini-kerststronkjes om te eten. Deze zijn gemaakt met een cakeje, confituur ertussen, daar zelfgemaakte slagroom op en als afwerking hagelslag. De kleuters konden zich weer helemaal uitleven. Nadien zijn we met z’n allen in de kring gaan zitten, met op de achtergrond kerstmuziek, dan staken we kaarsjes aan voor de gezelligheid en smullen maar. Dit was heel gezellig en zo namen we ook terug ‘afscheid’ van onze Miel.

Werkjes waren:
- Juiste aantal kleuren
- Dokadi pg. 2 staat of licht ergens onder
- Werkblaadje dik/ dun

Zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!
Tot in 2015!

Juf Aurélie