donderdag 9 april 2015

Het allermooiste ei (deel 2)


We zijn maandag begonnen met het verwelkomen van Miel. Hij bleef een hele week bij ons en wat vonden we dat allemaal heel erg tof. Wat hebben we in ons laatste weekje nog zoal gedaan?

Kringmomenten:
- Filmpje van ei tot kuiken
- Versje ‘Kuiken’ aanleren + beweging
- Vogeltjesdans
- Waarneming kuikens ( we kregen donderdag bezoek van 2 zwarte kuikentjes)
- Letterherkenning het ei
- Telactiviteit met de paaseieren

Knutselactiviteiten:
- Ei uit wol maken ( de laatste afwerken)
- Kuiken geknutseld: kleuters moesten eerst de pootjes en snavel uitprikken. Daarna konden ze hun rolletje beplakken met propjes crêpepapier. Juf werkte de kuikens af door er oogjes op te tekenen.

Werkjes:
- Schrijfpatroon overtekenen

Contractwerk:
- Herhalen Matrix ei

Godsdienst:
- Tov Op stap in de veertigdagentijd
- Tov Pasen
- Trotskoffer bekijken en bespreken
- Geboorteverhaal van Arthur

Extra’s:
- Estafette (eierloop)
- Dinsdag 31 maart was juf Katrien eens een dagje bij ons in klas, wat was dat leuk 2 juffen in 1 klas.
- Verjaardag gevierd van Arthur die in de paasvakantie jarig is
- Donderdag 2 april Kiemmoment 4
- De paashaas had donderdag ook voor iedereen een chocolade ei verstopt in klas. Wat was het leuk om te zoeken en deze nadien in ons paasei (mandje) te steken.

Vrijdag hebben we vooral veel gespeeld met veel verschillende materialen in klas. In de namiddag was er geen schrijfdans, zo konden we nog eens goed feest vieren en natuurlijk had juf ook iets mee voor de kleuters. Ze konden een lekker cakeje eten en nadoen was het tijd voor bubbels (kinderchampagne). We hebben lekker gedanst, nog wat nagepraat en dan was het zover. Samen nog een dikke knuffel met heel de groep en toen namen we afscheid.

Ik wil jullie allemaal nog eens heel erg bedanken voor alle steun en medewerking die ik van al de ouders heb gekregen en voor de leuke attenties. Ik heb een hele leuke tijd achter de rug met jullie kleuters en ik zal ze heel erg missen. Maar ik weet zeker dat ze zich heel erg goed zullen amuseren bij juf Katrien. Ik zie jullie hopelijk allemaal nog eens op het schoolfeest. Groetjes Juf Aurélie.

Vrolijke paasvakantie!