zondag 21 juni 2015

Thema Vakantie/Kamperen

Beste ouders,

Zoals jullie al meegedeeld werd in het heen- en weer schriftje, vervang ik juf Katrien. Ik blijf ook volgende week in het 2de kleuterklasje staan zodat juf Katrien alle zorg kan geven aan haar dochtertje Julie.

Dinsdag 16 juni was er een kleuteruitstap en wat vonden de kleuters dit geweldig. De bus was al een uitstap op zich, we zongen enkele leuke liedjes (we zijn er bijna, we zijn er bijna), ook al waren we nog maar vertrokken . Eens toegekomen mochten we ons uitleven op het speelplein, waar wij ook gezellig op de middag konden picknicken. In de namiddag hadden wij nog een zeer leuke activiteit rond het beestige natuurpad. We leerden de vriendjes van Roestje de eekhoorn kennen via verhaaltjes , spelletjes, …. Moe maar voldaan konden we nadien terugkeren naar school.

Woensdag 17 juni zijn we dan gestart met ons nieuw thema.  We hadden een gesprek rond wat is kamperen, wat hebben we nodig, waar kan dat, wie heeft dit al gedaan, ….  Ook bekeken we nadien allerlei spullen die we nodig hadden.

Andere activiteiten die we deze week nog gedaan hebben zijn:
- Kringactiviteiten: Spel: Ik ga op reis en ik neem mee … ( ons geheugen wordt hier getraind, vergt concentratie) wat konden de kleuters dit goed, hier schrok ik toch wel van.
- Liedje:  De tent met bewegingen bij.
- Contractwerk: de juiste schaduw zoeken van de juiste tent.
- Werkboekboekje rond kamperen/vakantie (vrije keuze).
- Knutselactiviteit:
- we duiken de grote vakantie in (technieken die we gebruikten zijn stempelen, uitprikken en inkleuren, regenboog vis maken).
– ander werkje was: een tent vouwen via stappenplan, dit was niet gemakkelijk, maar dit lukt al zeer goed. Nadien konden ze zichzelf erin tekenen en versieren via een patroon.
– Vrij teken over kamperen, vakantie.
- Godsdienstmoment: tov thema water, geboorteverhaal Eloise en Sally.
- We vierden deze week 2 verjaardagen, deze van Eloise en deze van Sally, zij verjaren in de grote vakantie.

Zo, we zijn er weer super goed ingevlogen en wat gaat de tijd snel.
Volgende week doen we verder in dit thema. Zie foto’s kleuteruitstap + sfeerfoto’s in klas.

Groeten juf Aurélie