zondag 4 oktober 2015

Thema Fruit - Week 2


Maandag:
Deze week doen we verder met al onze fruitspelletjes die in het vorige stukje tekst mooi zijn opgesomd. Vandaag kijken we is extra goed naar de vormen van ons fruit in de kring en maken hier dan ook een opdracht bij aan de werktafeltjes.  We oefenen ons versje en dansen de bananendans. Tijdens onze les levensbeschouwing bespreken we situaties die in de klas gebeurt zijn. Waren dit toffe momenten of minder toffe? We bespreken wanneer we een toffe peer zijn voor elkaar. In de namiddag is het tijd voor de schrijfdans. Nl: De landschapswandelingen - Krongelidong.

Dinsdag:
Dinsdag doen we activiteitjes rond tellen. We tellen, sorteren en bespreken de termen: Meer, minder en evenveel. De dinsdag staat turnen weer op het programma en we wisselen van groepjes met de dans en met ons levensbeschouwelijk momentje.

Woensdag:
We bekijken en lezen het boekje "Rupsje nooitgenoeg".
We schilderen op onze handen en stempelen rupsen op papier.
Verder zijn we nog druk  met onze werktafels. We werken verder aan onze activiteit rond Veel en weinig en bekijken en herhalen de vormen van ons fruit.
Voor we naar huis gaan sorteren we soort bij soort. We tellen de aantallen en maken patronen met ons fruit. Vb. appel, peer, banaan, appel peer, banaan...

Donderdag:
Donderdag gaan we rijmen met  prentjes van Fruit. vb. Druiven - Duiven, Peer - Veer.
Eerst gaan we klassikaal aan de slag en dan aan de tafeltjes. We maken tijd voor de trotsmomenten adhv foto's die we gemaakt hebben van de kinderen. 's Middags is het weer tijd om klas overschrijdend te werken met de 3de kleuterklas. We maken een collage van fruit op een placemat (voor de kinderen die dit wensen.).

Vrijdag:
We sluiten ons thema af met het maken van appelmoes. Hmmm...
We gaan weer naar de computerklas en er is weer puzzeltijd!
We bespreken "Toffe peer" momenten. Wie was er een toffe peer? We geven complimenten aan elkaar. We spelen ons themagebonden gezelschapsspel "De boomgaard" en klinken om het thema af te sluiten met onze zelfgemaakte vruchtencocktail. Sante!

Op naar het volgende thema!

Het volgende thema is: Trollen en Elfen.

Heeft er iemand materialen of decoratie binnen dit thema?
Graag.. Laat het ons weten?