maandag 14 december 2015

Kerstmis

Lieve ouders,

Dit keer was het geen vooruitblik maar het zal een verslagje zijn van wat we vorige week gedaan hebben in de klas.
Juf Elie en ik zijn vorige week intens bezig geweest met het voorbereiden van de oudercontacten waardoor ik deze site wat op de achtergrond heb geschoven.
Dit wil ik nu graag goedmaken !
Alvast bedankt voor uw begrip !

Maandag zijn we gestart met het zetten van de kerstboom in onze klas. Alle kls mochten ballen of slingers in de boom hangen. Het is een prachtige kleuterboom geworden ;-)

De kls kregen ook een kerstboom in hun huisje en de winkel werd omgetoverd in een kerstwinkel. De kls die de winkel openhouden konden zich ook verkleden in de kerstman.
Op de tafels mochten de kls spelen met een kerststal, iets wat ze heel leuk vonden.
In de bouwhoek kwamen de houten blokken naar boven en de kls werden gestimuleerd om een kerststal te bouwen met de blokken.
Op de computer verschenen er ook kerstspelletjes oa kerstbomen versieren, sorteeroefeningen, memory ... komen aan bod

Natuurlijk kwam in onze godsdienstmomentjes het kerstverhaal aan bod. We hebben ook een aftelkalender  aangebracht en de adventskrans. We zijn dus volop aan het uitkijken naar het kerstfeest.

Tijdens de kringmomenten kwam lang en kort aan bod ( ahv slingers) , we telden kerstballen, we zochten woordjes met de K van Kerst ...

De kls mochten met juf Elie een kerstlotto spelen

We knutselden ook allemaal een kerstboom. De kls mochten driehoeken plooien, slingers tekenen, lampjes stempelen, zelf kerstballen tekenen, een ster prikken ... Alles hebben de kls zelf gedaan en ik moet zeggen de resultaten zijn prachtig !
De kls hebben ook allemaal zelf kerstballen geknutseld, een hele opdracht om ze allemaal in te kleuren ... maar opnieuw een tof resultaat

Tijdens de openklasdeuren met de 3 kk hebben we sterren voor in de kerstboom geknutseld en de kls mochten ook mee met juf Elie om het kerstspel te oefenen

Zo jullie zien we hebben niet stilgezeten he :-)

Ik zet zo meteen de foto's op de site dan kunnen jullie ook meegenieten

Ik wil jullie alvast een fijne vakantie wensen, fijne feestdagen een een super begin van 2016!

Feestelijke groetjes !

Juf Katrien en Juf Elie