maandag 7 maart 2016

Mijn restautantje, week 2

We kunnen toch wel zeggen dat dit thema een toppertje is in de klas. De kls bleven het thema ten volle, er komen echt hele leuke rollenspelen tot stand, iedereen geniet echt mee.
Echt fijn om dit te kunnen beleven met de kls in de klas.

Deze week gaan we een stapje verder in het thema.

Het restauranthoekje wordt uitgebreid met rollenkaarten en extra menukaarten, we gaan nog wat dieper in op het rollenspel in dit hoekje.

We hebben op maandag een kringgesprek rond alles wat bij het restaurant hoort. We komen daarbij bij twee belangrijke figuren; de ober en de kok
De kls hebben mogen kiezen wie ze het liefst zouden zijn mochten ze zelf een restaurant hebben.
De kls die kiezen voor ober die maken deze week een schortje en de kls die kiezen voor kok maken deze week een koksmuts. Je zal vrijdag kunnen zien waarvoor je kapoen heeft gekozen.

We gaan ook zelf aan de slag in de klas. We worden echt koks en maken pizza in de klas. De kls hebben op maandag zelf een boodschappenlijstje samengesteld.
Dan gaan de op dinsdag samen naar de supermarkt om alles ingrediƫnten te kopen, na de speeltijd maken we dan onze eigen pizza.
De juffen zullen de pizza in de oven bakken en in de namiddag gaan we dan smullen . Mmmm

We zullen op woensdag ook oefenen om een ober te worden. We oefenen om twee borden op 1 hand te dragen net als een echte ober, Ik ben nu al benieuwd wie zijn ober - diploma zal halen :-)

Donderdag werken we verder aan de koksmuts en schortjes. We werken ook weer klasoverschrijdend met de derde kleuterklas. Dezelfde opdrachten als vorige keer maar andere kls in de klas.

Op vrijdag hebben we misschien nog een verrassing ....

Ik laat je er later deze week nog iets over horen, eerst concrete afspraken maken ( ben je benieuwd nu ? hahaha ....)

Smakelijke groetjes !

De juffen !