zaterdag 23 april 2016

Thema Moederdag


Juf Delphine

Wat hebben we genoten van onze 4 weken periode samen met juf Delphine.
Zoals jullie weten heeft ze twee leuke thema's uitgewerkt nl: "Pasen" en "Water".
Dankjewel lieve juf Delphine voor de vier leuke en leerrijke weken!


Moederdag

Vanaf maandag starten we het thema Moederdag.

Onze poppenhoek is omgetoverd tot een schoonheidssalon, de winkel is een mooie vrouwen (schoenen, kledij)winkel geworden en onze themahoek is dit keer een massagestudio.  Ook gaan we leren om bordjes en bekertjes zo hoog mogelijk te stapelen. Dit zijn natuurlijk geen echte borden maar van plastic. De tafeltjes zijn weer gevuld met allerhande activiteiten dus ons vervelen doen we niet. vb. woordjes klappen, woordjes rijmen, woordjes aanwijzen die beginnen met een M, patronen maken van kettingen, schrijfpatroontjes tekenen, tellen, groepjes sorteren op een bepaald aantal,... en noem maar op.

Dit thema is onze speelkaart: Een leuk gezelschapsspelletje rond "Mini Fashion Mouse".  Dit past natuurlijk goed bij al onze hippe mama's.

We beginnen deze week ook met het contractwerk. Lieve ouders, jullie hebben vorige week hierover de uitleg gemaild gekregen. We zijn benieuwd of ze al plichtbewust kunnen zijn.

Heel veel kan ik niet typen deze keer want er is wel heel veel geheim. De kleuters zullen is moeten leren om iets niet te verklappen en dus even geheim te houden...

Spannend!!