zondag 25 februari 2018

Ridders en prinsessen

We zijn het thema begonnen met het verhaal van Sneeuwwitje. De kls leerden het verhaal van Sneeuwwitje kennen. Met verschillende attributen in de klas konden ze het verhaal naspelen.
We stonden bij de verschillende karaktereigenschappen stil van de dwergen, ook bij enkele begrippen, woordspelletjes, telspelletjes, waarnemingen ...
Image result for sneeuwwitje
We stapten zo door tot bij de prinsessen en de ridders. De jongens en de meisjes gingen in de klas elk apart aan de slag. De jongens onder leiding van juf Elie en de meisjes bij mij. De jongens ontwierpen hun eigen schild en zwaard. De meisjes maakten hun eigen tiara en ring.
We deden ook een waarneming van een kasteel en benoemden de verschillende delen. De kls gingen ook samen aan de slag om van ons huisje een heus kasteel te maken.
 ridders en prinsessen
klik op de afbeelding om mee te genieten van de foto's

We leefden allemaal samen toe naar het feest van vrijdag. De kls moesten hun best doen om samen de schat te verdienen. De ridders moesten deelnemen aan de ringspelen te paard en de meisjes moeten elegant over het podium stappen revanches maken.
Het was echt een superfijn thema voor de juf en de kleuters.

carnavalfeest
klik op deze afbeelding om mee te genieten van de foto's van het carnavalfeest

Groetjes,

juf Katrien