dinsdag 24 juni 2014

We gaan naar de boerderij


We beginnen dit thema door op onze kalender aan te stippen wat er op maandag 16 juni zal gebeuren… we gaan naar de kinderboerderij!
Welke dieren kunnen we daar allemaal tegen komen? Wie zorgt er voor die dieren?
We zingen het lied 'Pootjes' en veranderen telkens in een ander boerderijdier.
Eén voor een komen de dieren tevoorschijn uit ons Tik Tak huisje.
Het huisje in de klas verandert in een grote stal waarin we ons verkleden in allerlei boerderijdieren.
Hoe komt de melk in de winkel? We bekijken een filmpje om hierop het antwoord te weten.
Daarna maken we zelf het verhaal na met prenten. En wat kunnen we dan allemaal maken met die melk? Yoghurt, boter, platte klaas, drinkyoghurt, kaas… en zelfs pudding! Samen maken we vanillepudding in de klas. Wat zijn jullie braaf als we dit doen! Iedereen mag zijn eigen pudding wat versieren met speculoos of hagelslag. Wat was dat smullen zeg! Njammie!
De uitstap naar de kinderboerderij is een groot succes. We maken elk een broodje en we luisteren naar een verhaal over het maken van de bloem om brood te bakken. Daarna mogen we op het hooi spelen en een ponyrit maken. Sommige van ons proeven eens van allerlei soorten melk, Mmm… melk! Er is soyamelk, aardbeienmelk, koemelk, chocolademelk, amandelmelk en zelfs melk die van bloemen komt. In de namiddag maken we een leuke wandeling langs de boerderijdieren die buiten staan. In het bos is er een avonturenparcours voor onze durvers, dit vinden de meeste heel leuk!
We veranderen even in vissers en mogen met een visnet in de poel wat opvissen. Jammer genoeg hebben we geen visje kunnen vangen. Om de dag af te sluiten mogen we samen met boer Willy op de huifkar terug naar de boerderij rijden. Het was een superleuke dag!